Buitengoed de Herfte

Aan de rand van Zwolle, in buurtschap de Herfte, ligt een 14 hectare groot groen terrein: Dit voormalig terrein van WEZO (sociale werkplaats) biedt plek aan duurzame en sociale ondernemers, events en activiteiten op dit vlak. Buitengoed de Herfte is een initiatief van ondernemers Marc Huitink en Teun Bouwhuis met Stichting Meedoen in het Groen als bewaker van de ideële doelstelling.

Op Buitengoed de Herfte wordt gewerkt aan de wereld van morgen. Een wereld waarin iedereen meedoet en waar volop gewerkt in en met de natuur. Hier passen we arbeid en onderwijs aan aan mensen, in plaats van andersom. Bovendien wekken we meer energie op dan we verbruiken. Naast financiële waarde streven we naar sociale waarde en werken we aan innovatieve, duurzame en betekenisvolle oplossingen voor maatschappelijke problemen. Bedrijven en initiatieven op Buitengoed de Herfte zijn Binthout, Edward Otten, Hanzeduck, Axent Groen, Autismecentrum De Toren, De Kas van Kaat en Foster.

De schapen van schaapskudde Herfte grazen op een strook grond aan de rand van Buitengoed de Herfte langs het spoor, achter de Kas van Kaat en tussen de panelen van Energiepark Zwolle.